Cadeautje voor jou! Download hier vier unieke kleurkaarten.

Creatief? Gewoon DOEN!

11 september 2019 • Geen categorie

Zo kun je bijvoorbeeld een kunst dagboek bij gaan houden

Kunst dagboek
Een kunst-dagboek bijhouden kan altijd even tussendoor.

Ontdek hoe leuk het is om een kunst dagboek bij te houden. Het kan heel simpel in een paar minuten per dag.
Al heel lang hield ik een dagboek bij en sinds twee jaar hou ik ook een kunst-dagboek bij.


De term kunst-dagboek is de vrije vertaling van een fenomeen dat is overgewaaid uit Amerika het  ‘Art Journaling’.
Hiervoor heb ik een schetsboek aangeschaft met een beetje stevig papier, zodat ik er ook met waterverf in kan werken.

Elke dag of als ik er zin in heb, teken ik in mijn kunst-dagboek.
Dat kan figuratief zijn, maar is heel vaak abstract.
Het gaat niet om het resultaat, maar om het maken zelf.
Het proces van het maken van iets uit jezelf.
En door het regelmatig te doen, krijg je een soort van kunst-routine in je leven.
Die routine van elke dag iets maken geeft mij een goed gevoel.
Heel vaak word je opgeslokt door allerlei dingen die voorrang hebben op het uiten van jouw creativiteit.
En dat is jammer!!

In zo’n kunst-dagboek, dat gewoon altijd klaar ligt, kun je in de trein op weg naar je werk of tijdens het wachten bij de tandarts, of ‘s avonds als je TV kijkt even heerlijk krabbelen en je gedachten de vrije loop laten.
Het hoeft niet lang en uitgebreid te zijn om je dagelijkse creatieve dosis geluksgevoel te creëren.

Op de foto zie je een paar pagina’s uit mijn dagboek. Soms zit ik wat te kriebelen met een potlood en een andere keer schilder ik met waterverf of snij, knip en plak met papier. Maar alle keren heb ik ervan genoten iets te maken voor mezelf en ben ik gelukkig met de tijd die ik eraan heb gespendeerd. Ik haal veel inspiratie uit de blogs van Amy Maricle. Kijk maar eens op haar website!

Of cursussen en workshops gaan volgen

Vijf verschillende technieken in één cursus!

Tijdens het werken in mijn dagboek krijg ik vaak ideeën voor workshops en cursussen. Terwijl ik aan het tekenen ben, besef ik hoe fijn het zou zijn creatieve ideeën met jullie te delen. Of creatieve technieken aan te bieden om uit te proberen bij welk materiaal jouw voorkeur ligt.

Vaak zijn workshops of cursussen gericht op één materiaal. Bijvoorbeeld een cursus aquarel schilderen. Niets mis mee hoor, maar als je net begint met het ontdekken van je creativiteit is het volgens mij juist heel fijn om verschillende technieken te ontdekken.
Zo kom je gaandeweg te weten welk materiaal echt bij jou past en hoe je dit kunt toepassen in jouw creatieve uitingen.

Met die gedachte heb ik de mini-cursus ‘Ontdek je creatieve talent!’ ontwikkeld. Daarin kun je op vijf achtereenvolgende woensdagen vijf verschillende materialen ontdekken en toepassen. Op 2 oktober start deze mini-cursus om 20.00u en er is nog plek.
Telkens anderhalf uur helemaal uit je hoofd en alleen bezig zijn met wat je op dat moment aan het maken bent. Hoe fijn is dat?!

Dus als je al een tijdje rond loopt met het idee iets met je handen te willen maken maar wel onder professionele begeleiding en in een creatieve omgeving meld je dan aan en ontdek hoeveel plezier je hieraan beleeft! Meer informatie vind je hier.

Of meedoen aan creatieve Theekransjes

Een Theekransje: samen aan de slag met andere creatievelingen!

Als een cursus van vijf keer teveel voor je is en je liever een keer per maand iets creatiefs wilt doen zijn er de Creatieve Theekransjes.

Samen met maximaal drie andere deelnemers ga je in anderhalf uur iets maken. Materialen en ideeën krijg je van mij. Het enige wat je hoeft te doen is je fantasie de vrije loop laten en kijken wat er onder je handen ontstaat. Ik verzeker je een avond vol plezier, gezelligheid en contact met gelijkgestemden.

Ik ben lid van de theekransjes-community.
De definitie die wij aan onze Theekransjes hebben gegeven is de volgende:
“Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt of waar je ook naar toe wilt, bij een Theekransje kun je onder het genot van Thee (of ander drinken) en wat lekkers, in een fijn gezelschap genieten van echte aandacht, gezelligheid en de ruimte om jezelf te zijn.”


Wil je je aanmelden voor een van mijn creatieve Theekransjes kijk dan hier.
Woensdag 25 september start het eerste Theekransje van dit seizoen. Er is nog plek. Elke maand rond de 20ste is er een nieuw creatief Theekransje op woensdagavond van 20.00u- 21.30u.

En voor kinderen tekenen in het Atelier van tante Kee

Kom je mee tekenen?
In een groep is veel leuker dan alleen!

Houdt je (klein)dochter of (klein)zoon van tekenen? Vanaf 25 september gaat de cursus Tekenen voor kinderen van 8-12 jaar weer van start.

Samen tekenen in een groep kinderen is toch veel leuker dan alleen thuis?! En de kinderen leren tips en trucs om het tekenen nog gemakkelijker te maken. Er is nog plaats in de groep van 15.00- 16.00u.! Kijk voor meer info hier.

Vind je het leuk om te tekenen, schilderen, boetseren of anderszins creatief bezig te zijn, maar vind je het moeilijk om eraan te beginnen?
Zoek dan aansluiting bij een groep met andere creatievelingen. Want echt het helpt!! Samen doe je het wél. De afspraak staat en dan ga je ook.
Zo kom je in ieder geval een keer per week of een keer per maand toe aan je creatieve passie!

Heb je nog vragen of opmerkingen over de mini-cursus Ontdek je talent!, het creatieve Theekransje of over creatieve materialen of technieken?
Neem gerust contact met me op. Ik help je graag.
En wie weet zien we elkaar binnenkort in mijn atelier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *